Strony: [1]

śmietnik

• yacus
  • Newbie
  • *
śmietnik
« : Kwiecień 22, 2009, 01:00:10 pm »

mam propozycję. skoro już niebawem(mam nadzieję) nasza brama będzie się zamykać, i groźba kradzieży naszych śmieci już nie będzie nad nami wisieć może zrezygnujemy z zamykania śmietnika??
  • Wicias
  • Jr. Member
  • **
Odp: śmietnik
« Odpowiedz #1 : Marzec 09, 2010, 01:15:41 pm »

Niedawno w koncu ktos zdemontował zamek w śmietniku. Byłem przekonany, że to nasz zarządca (kilkakrotnie sugerowałem im to rozwiązanie).

Jakieś było moje zdziwienie, gdy dzisiaj rano zauważyłem nowy zamek  Szok
Zastanawia mnie, w jakim celu w ogóle zamyka się śmietniki. Nawet jeśli jest jakieś sensowne wytłumaczenie, to jaki jest cel zamykania śmietnika na klucz w sytuacji, gdy mamy ogrodzenie i bramę.
Boimy się, że ktoś nam te śmieci ukradnie, albo będzie podrzucał??

Czyją była w takim razie inicjatywa wymontowania wczesniej zamka, a teraz jego ponownego załączenia.
czy ktoś z Was wie coś na ten temat?

Czy Waszym zdaniem powinniśmy zamykać śmietnik na klucz?

• qorzen
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #2 : Marzec 09, 2010, 08:13:59 pm »

Myślę że zamykanie śmietnika jest nieracjonalne. Efekt jest taki ,że część worków ze śmieciami zamiast w kontenerach ląduje przed drzwiami śmietnika, nie wiem czy to z winy braku klucza czy z lenistwa, ale efekt jest mało estetyczny...
  • Seba
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #3 : Marzec 09, 2010, 10:08:04 pm »

Inicjatywa zwiazana z niedawnym usunieciem zamka byla niechcacy sprowokowana przeze mnie: podczas fali mrozow proba otwarcia zamka skonczyla sie ekpresowym zlamaniem klucza.

Fakt, ze od kiedy jest ogrodzenie nie plataja sie panowie 'zbieracze'. Nie ma wiec wiekszego sensu zamykac smietnika na klucz. Pewnie jakies zebranie wspolnoty bedzie za chwil pare. Szybka uchwala i wola ludu zdecyduje...
Strony: [1]
Skocz do: